Plaja de la Corbu, salbatica si frumoasa

O plaja salbatica si virgina, unde pe alocuri nisipul fin este amestecat cu multe cochilii de scoici si melci in care imi place sa scormonesc minute in sir fara sa ma gandesc la nimic important, aparent … un loc unde apa este atat de curata si de albastra! Am descoperit o oaza de liniste si pace in care singurul zgomot auzit este cel al valurilor, Plaja de la Corbu!

Intr-o zi in care vrei sa stai departe de poluare, de stresul cotidian, de muzica tare in boxe, cluburi si petreceri pe plaja sau hoteluri de cinci stele Plaja de la Corbu este exact ce iti trebuie! Doar Tu si Marea…

Plaja Corbu se afla la 8 km de statiunea Mamaia spre nord, in imediata vecinatate a comunei Corbu, chiar in dreptul indicatorului de intrare in comuna Corbu, se face un drum betonat la dreapta ce duce direct la plaja. Accesul se face pe baza de permis, exista un automat unde se poate elibera in cateva minute, plata cu cash sau card sau poti elibera online aceste permise inainte. Adultii platesc 5 RON/persoana pentru acces, autoturismul costa 10 RON iar copii au gratuitate.

Drumul spre plaja se face doar pe un singur sens, trebuie sa fiti atenti daca vin masini din directia opusa pentru ca trebuie sa le asteptati sa treaca in locurile de parcare inguste amenajate din loc in loc. Cineva s-a zgarcit groaznic atunci cand a facut acest drum …

In rest … just peace, este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe litoralul nostru, parca mi-e si frica sa povestesc prea mult despre frumusetea lui de frica sa nu dispara ca frumoasa printesa din poveste la miezul noptii, adica sa se transforme ca Vama Veche intr-un loc prea comercial … Deocamdata ma consolez cu ideea ca va fi ok in viitor deoarece a fost introdus in Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii si sunt foarte multe restrictiii!

Singurul aspect negativ asupra caruia vreau sa atrag atentia este vantul din ce in ce mai puternic spre dupa-masa, deci recomandarea mea este sa mergeti cat mai de dimineata pentru ca in partea a doua a zilei valurile sunt foarte mari si nu se mai poate inota.

Cu siguranta voi reveni in acest loc ori de cate ori voi simti nevoia sa dau o fuga undeva unde sa pot fi doar eu, Marea… si gandurile mele!

20160904_113700

20160904_143727

20160904_143734

20160904_144037

20160904_155405