Insula Paros din Arhipelagul Cycladelor, oaza de liniste si multe plaje insorite

Insula Paros din Arhipelagul Cycladelor, o oaza de liniste si multe plaje insorite

Cu “marea in suflet si cu scoica mea” dupa cum spunea si Tudor Chirila dar si cu o mare dorinta de reintoarcere, asa am parasit Santorini, am urcat pe feribot si in 4 ore am ajuns in Paros, in localitatea PisoLivadi. Paros se gaseste tot in Arhipelagul Cycladelor din Marea Egee, este o insulă cu plaje Insorite, in care viata tradiționala greceasca se combina armonios cu atmosfera cosmopolita a turismului internațional.

Am inchiriat tot pe Booking pentru 2 zile un apartament de 2 camere family, adica pentru 4 adulti la Studios Fivos, click aici daca vrei sa vezi locatia, aflat chiar pe plaja Logaras Beach din Paros, de fapt la 30 m de plaja. Apartamentul are 2 camere cu self-catering si 2 terase cu view-uri superbe direct la Marea Egee. Am facut aprovizionarea la un Supermarket, fost Careffour din drum, stiut faptul ca am cel mai bun Chef, un fel de Jamie Oliver dar deloc renumit, de fapt renumit doar in cercul de prieteni si familie pentru multe feluri de mancare delicioase gatite in maxim 30 minute!

Am gasit locul ideal pentru relaxare, meditatie, odihna si lucru online dupa caz (vezi aici). Am ales sa explorez vreo 5 plaje in prima dimineata, trezindu-ma la ora 5, 45 ca sa prind si rasaritul de la ora 6. (vezi foto mai jos daca a meritat). Am inceput cu plaja Logaras unde de fapt am stat, am continuat cu Punda Beach, apoi inca o plaja foarte mica si salbatica, neutilizabila, nu stiu exact cum se numea,  apoi New Golden Beach si apoi cea mai importanta, plaja Golden Beach dupa care ne-am intors si am facut o baie zdravana in Punda Beach, o plaja cu nisip fin si foarte linistita, fara valuri dar cu un vant care ne tot fura mingea gigantica cu care ne jucam. Exista o poteca ce le leaga pe toate, un drum relaxant, fara prea multe urcusuri si coborasuri, cu multe stanci si pietre.

Gazda noastra, un italian foarte misto care a investit aici dupa ce s-a insurat cu o grecoaica, ne-a recomandat ca atunci cand bate vantul dinspre nord spre sud sa mergem la plajele din sudul insulei si viceversa. Un sfat care ne-a prins foarte bine, o gazda excelenta, un loc minunat!