Deep blue de Santorini

DA, Santorini, este acel loc minunat unde cerul patrunde “pamantul” pana linia orizontului aproape ca dispare ca intr-un vis de un albastru infinit, un loc de o frumusete care te electrizeaza.

Am pornit sa colind aceasta insula din satucul Perissa, o localitate cocheta, singura care are plaja foarte usor accesibila, motiv pentru care mi-am stabilit aici cartierul general 3 zile.

 Am vizitat Fira, capitala insulei ai apoi Oia, care mi-a placut cel mai mult. M-a impresionat foarte tare stilul arhitectural al caselor, gandit pentru conservarea energiei termice, cu tocurile si usile vopsite parca cu sfintenie in aceasta nuanta de “deep blue”minunta, cu biserici cu arcade si cupole rotunde, vopsite in albastru! In anul 1956, in urma unui cutremur puternic, au fost daramate peste jumatate din ele, oamenii fiind nevoiti sa se relocheze in Atena si Pireus. Au fost refacute cu timpul majoritatea caselor si pensiunilor parca si mai frumoase dar mereu respectand acelasi stil arhitecural deosebit.

Grecia nu conteneste sa ma surprinda in fiecare an cu locuri noi, fascinante, si cand te gandesti ca dupa prima experienta ratata in Paralia Katerini acum foarte multi ani nu am vrut sa mai calc o buna perioada pe-acolo!

Am parcat masina la intrarea in Fira intr-o parcare mare, preferand sa parcurg drumul Fira-Oia de 11 km pe marginea calderei vulcanului Thiera care a erupt acum 3500 ani. Acest drum este unic, merita sa ajungeti macar o data in viata sa parcurgeti aceste poteci si sa cuprindeti cu privirea cele mai vrumoase viewuri de care mi-a fost dat sa ma bucur in Grecia pana in acest moment!